Sekėjai

2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Itališkas desertas-tiramisu!



Greitai pagaminamas, bei puikiai atrodantis desertas:)


Ach...Kaip gera prisiminiti senus nuotykius. Verčiant albumą, viskas atrodo lyg vakar nutikę... Šį kart, nostalgiškai žvelgdamos į nuotraukas iš Venecijos, nusprendėme pasigaminti ką nors italiano! Prisiminėme, jog viešėdamos šioje šalyje ragavome nuostabaus deserto - tiramisu. Žinoma mūsų homemade versija nebuvo tokia gardi, kaip deserto gimtinėje, bet rezultatas nenuvylė, net tėčiui patiko! Taigi dalinamės savo darbeliu, tikimės, kad patys išbandysite, paragausite!

Keletas prsiminimų iš Venecijos:)



Reikės (3tradiciniai ir 3 apelsininiai tiramisu desertai) :
1.       12 tiramisu sausainių (supjaustytų kubeliais)
2.       250 g maskarpone sūrio
3.       50 g pieno
4.       3 v.š. cukraus pudros
5.       1 a.š. vanilinio cukraus
6.       1 apelsino sulčių (galima pagardinti apelsininiu arba mandarininiu likeriu)
7.       2:3 puodelio stiprios kavos (pagardintos romu ir pasirinktu sirupu, jeigu norite)

Tiems, kas nežino, kaip atrodo tiramisu sausainiai.


Gaminimo procesas:
1.       Išplakti maskarpone, pieną, cukraus pudrą ir vanilę iki vientisos masės.
2.       Išdėlioti pusę sausainių į 6 indelius.
3.       Trejetą porcijų sausainių aplieti kava, o kitą trejetą aplieti apelsinų sultimis.
4.       Išdėlioti pusę maskarponės mišinio ant visų porcijų.
5.       Vėl  išdelioti likusią dalį sausainių ir kartoti veiksmus, darytus prieš tai.
6.       Susluoksniavus tiramisu, įdėkite į šaldytuvą.
7.       Po 20min viskas Paruošta!

   


Štai kaip mums pavyko! Papuošėme šviežiomis avietėmis ir šokolado drožlėmis:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą