Greitai pagaminamas, bei puikiai atrodantis desertas:) |
Ach...Kaip gera prisiminiti senus nuotykius. Verčiant albumą,
viskas atrodo lyg vakar nutikę... Šį kart, nostalgiškai žvelgdamos į nuotraukas
iš Venecijos, nusprendėme pasigaminti ką nors italiano! Prisiminėme, jog
viešėdamos šioje šalyje ragavome nuostabaus deserto - tiramisu. Žinoma mūsų
homemade versija nebuvo tokia gardi, kaip deserto gimtinėje, bet rezultatas
nenuvylė, net tėčiui patiko! Taigi dalinamės savo darbeliu, tikimės, kad patys
išbandysite, paragausite!
Reikės (3tradiciniai ir 3 apelsininiai tiramisu desertai) :
1.
12 tiramisu sausainių (supjaustytų kubeliais)
2.
250 g maskarpone sūrio
3.
50 g pieno
4.
3 v.š. cukraus pudros
5.
1 a.š. vanilinio cukraus
6.
1 apelsino sulčių (galima pagardinti apelsininiu arba mandarininiu
likeriu)
7.
2:3 puodelio stiprios kavos (pagardintos romu ir pasirinktu sirupu, jeigu
norite)
![]() |
Tiems, kas nežino, kaip atrodo tiramisu sausainiai. |
Gaminimo procesas:
1.
Išplakti maskarpone, pieną, cukraus pudrą ir vanilę iki vientisos masės.
2.
Išdėlioti pusę sausainių į 6 indelius.
3.
Trejetą porcijų sausainių aplieti kava, o kitą trejetą aplieti apelsinų
sultimis.
4.
Išdėlioti pusę maskarponės mišinio ant visų porcijų.
5.
Vėl išdelioti likusią dalį
sausainių ir kartoti veiksmus, darytus prieš tai.
6.
Susluoksniavus tiramisu, įdėkite į šaldytuvą.
7.
Po 20min viskas Paruošta!
Štai kaip mums pavyko! Papuošėme šviežiomis avietėmis ir šokolado drožlėmis:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą